Новини

Начални учители от района на Силистра преминаха обучение по програмата „За парите и други важни неща: Първи стъпки“

02.10.2018 г.

Учители се запознахас иновативни методи за обучение по финансова грамотност по време на квалификационно обучение на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ по програмата „За живота и други важни неща: Първи стъпки“, проведено на 29 септември  2018 г.  в гр. Силистра с подкрепата на РУО-Силистра.

Участниците се запознаха с ръководството „За живота и други важни неща: Първи стъпки“,  съдържащо   десет работилници с над 25 активни игри и един урок-спектакъл.   В него по атрактивен за децата начин се преминава през теми, свързани с мотивация и себепознание, откриване на индивидуалните заложби, професионално ориентиране и предприемачество, управление на личните финанси, разумно потребителско поведение.

Но най-важното бе, че учителите изцяло се потопиха в света на  своите малки възпитаници  – играха, правиха театър, забавляваха се и се смяха и наред с това  учиха за управлението на парите,  за света, за силата на добротата и съпричастността.

Мнението на учителите  е единодушно – разработените от  „Инициатива за финансова грамотност“  методи са изключително иновативни и атрактивни и заедно с това достъпни и лесно приложими в училище под различни форми и по различни предмети.  Оценката за ръководството е също толкова висока - според преподавателите то е изключително професионално направено,  разбираемо, достъпно  -  улеснение за всеки учител.  Всички те възнамерят да го използват в своята работа.