Новини

Библиотекари „играха“ финансови работилници „За парите и други важни неща“

29.06.2017 г.

Може ли обучението по финансова грамотност да  преминава през „играта“, да е забавно и заедно с това полезно? Отговорът е категорично „Да“. Такова е мнението на  представителите на 5 регионални библиотеки - Русе Търговище, Шумен, Разград и Силистра -  които преминаха обучение по програмата Финансови работилници „За парите и други важни неща“ на 23 юни 2017.  г.  Програмата  се реализира от фондация „Инициатива за финансова грамотност“ с подкрепата на NN България.

25-те участници даваха съвети на закъсали с парите младежи, танцуваха български хора, търсеха връзката между финансова грамотност и способност да постигаш мечтите си и разбраха какво общо има между бонбоните и сложната лихва, пътуването във времето и осигуровките, детективската работа и бюджетирането. 

Обучението стана възможно с любезното съдействие на домакините от регионална библиотека „Любен Каравелов“, гр. Русе, които са пионери с богат опит в разработването и прилагането на интерактивни методи и програми за обучение по финансова грамотност.  А споделеният опит винаги вдъхновява. 

Пътят напред е ясен – предстоят нови обучения и нови споделени начинания в името на по-доброто бъдеще на нашите деца.