Новини

Финансовите работилници на ИФГ: част от училищната програма на на Софийския фестивал на науката 2017

04.05.2017 г.

Над 90 деца ще се забавляват, играят  и учат нови неща по време на двете работилници, които фондация „Инициатива за финансова грамотност“ ще проведе на 11 май в рамките на Софийския фестивал на науката 2017, организиран от Британския съвет.  

По време на работилницита „Спаси света“ малките участници ще разберат както трябва да направят, ако имат мисия да спасят света, какво още трябва да се пести освен парите и как може да се даде нов живот на старите вещи. Тази работилница ще разясни защо природните и финансовите ресурси са ограничени, а спестяването не е свързано само с парите. Акцентира се върху пестенето на природни ресурси и грижата за природата.  

Във втората работилница „Плюс-минус“ малките участници ще се превърнат в бюджетни детективи и ще открият какво се случва с парите в едно семейство!Учениците ще се запознаят с основните принципи в управлението на финансите в семейството. Ще научат също как могат да си съставят опростен бюджет и колко е важна екипната работа, дори и в семейството.  

И всичко това е съпроводено с много активност и смях!