Новини

Над 70 учители преминаха през обучението „За парите и други важни неща“

03.04.2017 г.

На 1 и 2 април 2017 г. над 70 учители от Плевен и региона  станаха част от поредицата обучения по проект  Финансови работилници „За парите и други важни неща“, реализиран от фондация "Инициатива за финансова грамотност" с подкрепата на NN Bulgaria.

Целта на обучението беше да се представи Ръководството "За парите и други важни неща", съдържащо 25 финансови работилници на 10 теми и да се демонстрира как то може да се използва за повишаване на финансовите и житейските знания и умения на тинейджърите. Затова и учителите влязоха в ролята на ученици. Заедно с лекторите Росица Вартоник, Румяна Витньова и Теодора Панайтова те даваха съвети на закъсали с парите младежи, търсеха връзката между образование и житейска реализация и  разбраха какво общо има между бонбоните и сложната лихва, пътуването във времето и осигуровките, детективската работа и бюджетирането.   Но не само – те пяха, танцуваха и бяха актьори – и видяха, че могат да превърнат получаването на финансови знания в забавление чрез  финансовите работилници "За парите и други важни неща“.

Оценката на учителите е изключително позитивна. Те не само считат, че предложения чрез работилниците подход е иновативен и много ефективен, но и самото обучение е интересно и атрактивно.  

Пътят напред е ясен – учителите ще приложат в клас наученото, а на техните ученици предстои да се забавляват и зедно с това да усвоят много полезни знания и умения.  Предстоят и нови обучения за учители, които имат желанието да помогнат на своите ученици да „навигират“ по-успешно в съвременния свят.