Новини

Учи. Спестявай. Печели: със Световната седмица на парите’17

24.03.2017 г.

Станете част от глобалната общност, която мисли и действа за по-добро бъдеще на децата!

-  Инициативата ще се се проведе от 27 март до 2 април 2017 г.  Вижте повече на  www.globalmoneyweek.org иwww.financialiteracy.eu

-  Организира се от от една от най-влиятелните международни неправителствени организации в областта  - Child&Youth Finance International (CYFI). Фондация „Инициатива за финансова грамотност“ е парньор в Глобалната мрежа на CYFI.

-  През 2016 г. участие са взели 132 държави, 13 950  организации и над 7 милиона деца и младежи.   България е сред тях!

КОЙТО Е АКТИВЕН – ПЕЧЕЛИ!  Инициативността трябва да бъде възнаграждавана!

Ако се включите в тазгодишната инициатива имате шанс да спечелите награда, осигурена от Фондация „Инициатива за финансова грамотност“ – ваучер на стойност 100 лв от магазин за техника.  Вижте подробностите по-долу.

 

ТЕМАТА НА  2017 г. : „Учи. Спестявай. Печели.“ 

Учи: Образованието на децата и младежите за техните социални и икономически права и отговорности е ключово за създаването на поколение от знаещи и можещи хора, които могат да вземат разумни решения за своето бъдеще.

Спестявай: Важно е децата и младежите да започнат да създават навици за разумно спестяване от най-ранна възраст, за да изградят основни умения за управление на финансите през целия си живот.

Печели: Изграждането на практически житейски умения и обучението по предприемачество помага на децата и младежите в избора и подготовката за бъдещата им кариера и намирането на работа или създаването на собствен бизнес.

 

Как да се включите в Световната седмица на парите 2017 г. и как може да ви помогне фондация „Инициатива за финансова грамотност“?

Ето някои идеи, които да реализирате в периода 27 март – 2 април 2017 г.:

-  Организирайте открит урок с лектор от финансовата сфера или посещение на финансова институция. Направете снимки или видео и ги публикувайте на своята фейсбук страница , като включите следните хаштагове #FinanciaLiteracyInitiative, #GMW2017, #GlobalMoneyWeek

За съдействие можете да се обърнете към фондация „Инициатива за финансова грамотност“, ел.поща: office@financialiteracy.eu

-  Направете една от финансовите работилници, включени в нашето ръководство „За парите и други важни неща“. Снимките или видеата от събитието публикувайте на своята фейсбук страница, като включите следните хаштагове #FinanciaLiteracyInitiative, #nnbulgaria,  #GMW2017, #GlobalMoneyWeek

За съдействие и предоставяне на ръководството  можете да се обърнете към фондация „Инициатива за финансова грамотност“, ел.поща: office@financialiteracy.euВсички участници в тази дейност ще получат за награда книгите за детска финансова грамотност „Къде растат парите“ и „За да ви служат добре парите“, публикувани от NN България.

-  Организирайте занимание за по-малките - изработване на спестовна касичка от подръчни материали. Допълнително ги украсете с логото на Световната седмица на парите, което можете да свалите от следния линк http://www.globalmoneyweek.org/gmw-resources/global-money-week-logos.html

Снимките на сътворените от малките спестовници касички  публикувайте на своята фейсбук страница, като включите следните хаштагове #FinanciaLiteracyInitiative, #GMW2017, #GlobalMoneyWeek, #GMWChallenge. Така ще се включите и в глобалното  състезание на Световната седмица на парите.

-  Направете си селфи с логото на Световната седмица на парите, което можете да свалите от следния линк http://www.globalmoneyweek.org/gmw-resources/global-money-week-logos.html

Снимките публикувайте на своята фейсбук страница , като включите следните хаштагове #FinanciaLiteracyInitiative, #GMW2017, #GlobalMoneyWeek, #GMWSelfie. Така ще се включите и в глобалното състезание на Световната седмица на парите.

-  Можете да направите и кратко видео, което да публикувате с дадените по-горе хаштагове.

-  За още дейности вижте на www.globalmoneyweek.org

 

КОЙТО Е АКТИВЕН – ПЕЧЕЛИ!

Ако се включите в тазгодишната инициатива имате шанс да спечелите награда, осигурена от Фондация „Инициатива за финансова грамотност“ – ваучер на стойност 100 лв от магазин за техника.  Условието за участие е да сте публикували снимки/видео с хаштага на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ #FinanciaLiteracyInitiative и поне един от хаштаговете на GMW:  #GMW2017, #GlobalMoneyWeek, #GMWChallenge, #GMWSelfie.   Името на печелившия ще бъде изтеглено  на случаен принцип чрез компютърна система на сайта Random.org пред нотариус на 5 април 2017 г. За удостоверяване на тегленето ще се състави протокол, като  ще се изтеглят и 3 (три) резерви.

 

Всички участници, отговарящи на горните условия ще получат сертификат за участие в инициативата  Световна седмица на парите 2017.  За целта се свържете с нас на office@financialiteracy.eu.

Те ще бъдат включени в доклада на фондация "Инициатива за финансова грамотност" и в доклада на CYFI за Световната седмица на парите 2017.

 

Победителите във всички световни състезания ще бъдат обявени на фейсбук страницата на GMW на 7 април 2017 г.