Новини

НОВ ПРОЕКТ: ФИНАНСОВИ РАБОТИЛНИЦИ „ЗА ПАРИТЕ И ДРУГИ ВАЖНИ НЕЩА“

30.05.2016 г.

25 Финансови игри за тийнейджъри на 10 теми

Какво общо има между бонбоните и сложната лихва, пътуването във времето и осигуровките, детективската работа и бюджетирането? Звучи необичайно, но със сигурност  - интригуващо!

Такава е и целта на финансовите работилници – да провокират интерес   и по този начин да помогнат за изграждането на практически умения  за управление на личните финанси сред тийнейджърите. На мястото на скучните уроци идват игрите, съпреживяването на реални житейски ситуации, работата в екип и сърфиране из мрежата.

Проектът „За парите и други важни неща“ се реализира се от фондация „Инициатива за финансова грамотност“ с подкрепата на NN България.

По проекта е разработено единствено по рода си ръководство, съдържащо  25 финансови работилници по 10 теми. Предназначено е за учители и фасилитатори, работещи с ученици от горен гимназиален етап – 9- 12 клас. Ще бъде организирано обучение за учителите, желаещи да използват ръководството.

Представянето на Финансовите работилници „За парите и други важни неща“ ще се състои на 31 май 2016 г. от 15 ч. в клуб „Перото“, НДК.

Какво представляват финансовите работилници?

Темите:

- Те не само обхващат основните области от личните финанси - бюджет, заемни средства, инвестиции, управление на рискове, пенсионно осигуряване. През призмата на личните финанси  поглеждаме към образованието и първата работа. Говорим и за любовта, приятелството и парите. Говорим и за мечтаните пътувания в чужбина. За нещата от живота....

-  По всяка от 10-те теми са разработени кратък информационен материал, речник на термините и по 2 или 3 работилници.

Работилниците:

- Те представляват сценарии с информация и указания за провеждане на активни занимания. Към всяка работилница са приложени помощни материали, които лесно могат да се копират и използват.

 

 

 

 

За повече информация:

Росица Вартоник

Фондация „Инициатива за финансова грамотност“

e-mail: wartonick_r@financialiteracy.eu