Новини

Всичко за БГ финансовата грамотност: www.finansovogramoten.bg

14.04.2016 г.

Интернет страницата www.finansovogramoten.bg обобщава цялостното проучване на всички инициативи в България, свързани с финансова грамотност. Тя е единствената страница, която съдържа изчерпателна информация за БГ „ресурсите“ в областта на финансовата грамотност.

 

Описаните ресурси са над 100, като идеята е сайтът непрекъснато да се актуализира и да се превърне в ефективен канал за анонсиране на нови инициативи, програми и други ресурси в областта на финансовата грамотност.


За улеснение на потребителите информацията за ресурсите е систематизирана и дава възможност за търсене по определени критерии: вид на ресурса; от кого се реализира/предлага, към каква целева група е насочен, има ли ограничения за достъп до ресурса. Целта е всеки потребител да може да открие подходящата за него информация, която да му помогне да повиши финансовите си познания.


Представянето на интернет страницата www.finansovogramoten.bg ще се състои на 21 април 2016 г. от 11.00 ч. в литературен клуб „Перото“, НДК, бул. „България“ №1.

 

Сайтът www.finansovogramoten.bg е разработен по проект „БГ карта на финансовата грамотност“. Проектът е реализиран от фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП.